Za dvije godine čak šest! Roditelji nezadovoljni čestom promjenom vaspitačica u banjalučkom vrtiću

Roditelji djece koja pohađaju vrtić “Naša djeca” najavili su prijave inspekciji i resornom ministarstvu zbog, kako kažu, česte promjene vaspitača u ovoj predškolskoj ustanovi.

Kako su istakli, u posljednje dvije godine se izmijenilo šest vaspitačica.

“Ranije smo se žalili Upravi Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje zbog takve prakse, ali ništa nije preduzeto da se stalne promjene teta zaustave”, kazali su roditelji.

Prema njihovim riječima, često mijenjanje vaspitačica nije dobro za kontinuitet u obrazovanju djece, a pogotovo što se radi o grupi djece koja sljedeće godine izlazi iz vrtića.

Jelena Kurtinović, direktorica Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, objasnila je za “Nezavisne” da u ovoj predškolskoj ustanovi trenutno rade dvije vaspitačice, od kojih je jedna majka djeteta sa poteškoćama u razvoju, a druga je samostalno tražila prelazak u drugi vrtić.

“Vaspitačici koja je samostalno tražila prelazak to je i omogućeno, dok je druga koleginica, kao majka djeteta s poteškoćama u razvoju, s početkom pandemije bila prinuđena da nekad izostane, što ja kao žena i roditelj u potpunosti razumijem”, kazala je Kurtinovićeva.

Istakla je da je majka djeteta s poteškoćama u razvoju stalni vaspitač, te da se u slučaju njenog izostanka mora poslati zamjena.

“Kad ona ode na bolovanje, na koje ima pravo po zakonu, mi pošaljemo adekvatnog vaspitača da je zamijeni”, kazala je Kurtinovićeva.

Istakla je da razumije nezadovoljstvo roditelja ovom situacijom te je dodala da će tražiti saglasnost gradonačelnika za raspisivanje konkursa za popunu radnog mjesta koleginice koja je tražila premještanje.

Milada Šukalo, savjetnik gradonačelnika Banjaluke za društvene djelatnosti, kratko je kazala da je resorno odjeljenje poslalo dopis Centru za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, te da očekuju odgovor.

“Imali smo nekoliko urgencija i pitanja u prethodnih mjesec dana od strane roditelja i očekujemo da će Centar naći rješenje da se ova situacija riješi”, navela je Šukalo, pišu Nezavisne.

Ostavite komentar: