Za bolju bezbjednost: Izbor izvođača radova za rekonstrukciju raskrsnice u Dragočaju

Rekonstrukcija raskrsnice na magistralnom putu prema Prijedoru, odvajanje za Dragočaj i Ramiće, trebalo bi da počne nakon izbora izvođača radova, a ovim projektom biće riješen dugogodišnji problem bezbjednosti saobraćaja u ovom naselju.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Dragočaj Slavenko Tadić kazao je da je teško precizirati kada se može očekivati početak radova, jer se mora ispuniti više uslova kako bi počela rekonstrukcija ove raskrsnice.

“Izvođač još nije izabran jer je jedan ponuđač podnio žalbu, a Zakon o javnim nabavkama je takav da ta procedura može dugo trajati”, rekao je Tadić.

Dodao je da su žalbe građana na bezbjednost ove raskrsnice konstantne, jer se dogodilo mnogo saobraćajnih nesreća na ovom putu.

“Riječ je o veoma prometnoj raskrsnici na kojoj se godinama dešavaju saobraćajne nesreće. U posljednjih nekoliko mjeseci takođe se desilo nekoliko nezgoda, na svu sreću, bez smrtnog ishoda”, kaže Tadić.

U blizini je pješački prelaz i autobusko stajalište, koji će prema predloženom rješenju biti izmješteni, a biće urađena i nivelacija priključnih saobraćajnica na magistralni put, piše Glas Srpske.

Ostavite komentar: