Za bolje uslove stanovanja: Novčana pomoć za četiri višečlane porodice iz Banjaluke

Prema objavljenoj rang- listi, za četiri višečlane porodice odobrena je novčana podrška za poboljšanje uslova stanovanja porodica sa četvoro i više djece.

Iznosi koji će biti dodijeljeni porodicama kreću se oko pet hiljada KM, a za ovu namjenu iz budžeta će biti izdvojeno 19.750 KM.

“Rang lista je sačinjena na osnovu sljedećih parametara: broj bodova po osnovu broja djece, ostvarenog prava na novčanu pomoć, te na dodatak za djecu i materinski dodatak, statusa samohranog roditelja, stambene situacije, zdravstvene situacije i ranijeg korišćenja ovog vida pomoći od strane grada “,  naveli su iz resornog Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku.

Kako su kazali, podnosioci prijave na javni poziv imaju pravo prigovora, u roku od osam dana od dana objavljivanja ove preliminarne rang-liste, dodavši da se prigovori podnose gradonačelniku putem Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku.

Inače, javni poziv za dodjelu jednokratne novčane pomoći za poboljšanje uslova stanovanja porodica sa četvoro i više djece raspisan je 11. juna ove godine i trajao je do 2. jula.

Zaprimljeno je ukupno 29 prijava, od kojih su 24 zahtjeva ispunjavala uslove propisane Pravilnikom o dodjeli jednokratne novčane pomoći za poboljšanje uslova stanovanja porodica sa četvoro i više djece.

U skladu sa raspoloživim sredstvima, podržane su prijave četiri porodice, sa najvećim brojem bodova.

Preliminarnu rang-listu pogledajte OVDJE.

Ostavite komentar: