Vučiću uručen “Ključ grada”: Postao sam dio Vrbasa i velike istorije Banjaluke

Aleksandru Vučiću, predsjedniku Srbije je Mladen Ilić, predsjednik Skupštine grada Banjaluka uručio najveće gradsko priznanje “Ključ grada” sa poveljom “Počasni građanin”.

Vučić se povodom dobijanja najvećeg gradskog priznanja “Ključ grada” sa poveljom “Počasni građanin”, zahvalio se na ovom velikom priznanju.

“Ovim priznanjem se zahvaljujem na njemu jer znam  ko ga je sve osvajao. Sada i ja postajem dio Vrbasa, i velike istorije grada Banjaluka. Čast je biti u društvu Petra Kočića, mnogobrojnih pisaca, pjesnika, sportista, umjetnika i ostalih. I ja sam danas postao banjalučanin”, naglasio je Vučić.

Istakao je da je posebno ponosan da, iako su različitog mišljenja političke partije u gradu Banjaluka, da je jednoglasno doneseno da on dobije ovo priznanje.

“Ovaj grad pokazuje svojom istorijom, raznolikošću i svim drugim stvarima koliko je velika. Banjaluka mora biti primjer drugima”, naveo je Vučić. Dodao je da svi mogu da žive zajedno, da rade i grade.

“Ovo sa zadovoljstvom prihvatam kao Srbin jer mi je stalo da sve uradim za očuvanje srpskog jezika, kulture, istorije i svega. Imaćemo sve veću snagu, ekonomsku snagu i moć. Pomagaćemo koliko god budemo mogli Republici Srpskoj”, kazao je Vučić.

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke, rekao je na svečanoj akademiji da je na današnji dan prije 76 godina oslobođen grad od fašizma.

“Sa pravom ovaj dan zovemo našim danom. Nikada ne smijemo da zaboravimo sve heroje koje je Banjaluka dala zahvaljujući kojima mi živimo prkosno i slobodno danas. Ne smijemo zaboraviti Veselina Maslešu, Rudija Čajevca, Radu Vranješević i mnoge druge. Ne smijemo da zaboravimo ni osobođenje Banjaluke na Aranđelovdan 1918. godine. Mi proslavljamo zavjet naših predaka kako bi vječno živjeli slobodno”, kazao je Stanivuković.

Veliki broj zvanica iz političkog i javnog života prisustvovalo je akademiji koja se održava u Banskom dvoru.

Akademiji su, osim Aleksandra Vučuića, prisusutvovali i  premijerka Srbije Ana Brnabić, predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić i ministar unutrašnjih poslove Aleksandar Vulin.

Ostavite komentar: