Vraća stari sjaj svom domu: Udruženje “Kerber” u Rakovačkim barama dočekala neprijatnost

Članove udruženje građana „Kerber“ je na staroj lokaciji u Rakovačkim barama u Banjaluci dočekala slika zapuštenosti. Sada, korak po korak, uz mnogo snage i volje, rade kako bi svom starom/novom domu vratili sjaj.

Predsjednik ovog udruženja, Goran Milojević, izrazio je zadovoljstvo povodom povratka na staru lokaciju, koji im je zadao pune ruke posla, ali i donio niz olakšica.

“S obzirom na to da teren nije korišten tri godine, dočekala nas je slika zapuštenosti. Trava je zarasla, pa smo radili prvo na tome da taj dio saniramo i upristojimo prostor za korištenje. Takođe, s obzirom na to da je ovo gradska zemlja, zatekli smo i nešto otpada, koji smo izmjestili”, priča Milojević o početnim radovima. Ističe da je, pored radova na terenu, potrebno uložiti mnogo truda, vremena, ali i finansijskih sredstava za sanaciju objekta, koji nije odolio višegodišnjoj napuštenosti.

“Objekat je u prilično lošem stanju, tako da nas i u tom slučaju očekuje mnogo posla”, kaže Milojević. Dodaje da još nemaju tačne procjene o tome koliko je sredstava potrebno da bi ovaj prostor ponovo oživio.

“S obzirom na to da sve ove godine naše udruženje živi od donacija, uzdamo se i dalje u pomoć dobrih ljudi, uz čiju ćemo podršku, etapu po etapu, udahnuti novi život našem prostoru. Suočeni s poteškoćama, koje su nam donijele i mnogo dugova, sad radimo na tome da ih svedemo na nulu, a na tom putu će nam, kako je i dogovoreno, Grad pružiti podršku”, kazao je on.

„Kerberu“ je vraćen dom čiju će toplinu osjetiti mnoge napuštene životinje, u čemu, kaže Milojević, leži najveći značaj ovog čina.

“Povratak na staru lokaciju nam je donio veće mogućnosti. U protekle tri godine plaćali smo pansione isključivo za urgentne slučajeve, po cijeni od 100 KM, a ako tome dodamo veterinarske preglede i liječenja, čija je cijena znala dostizati i do 500 KM, jasno je da se nismo mogli izboriti sa svim dugovima. Sada, kada nam je vraćena naša lokacija, imaćemo mogućnost da spasimo sa ulice više životinja i da se izborimo za njihov siguran dom. Takođe, vjerujem da ćemo uskoro uspjeti zatvoriti dugove”, zaključio je Milojević.

Podsjetimo, Udruženju građana “Kerber” ranije je bilo naloženo je da se iseli sa lokacije na Rakovačkim barama uz obrazloženje da predmetno zemljište koriste bez potpisanog ugovora o korišćenju zemljišta i boksova s Gradom, piše Srpskainfo.

Ostavite komentar: