Voz ipak stao zbog kvara: Rampa bila podignuta da ne bi došlo do zastoja u saobraćaju

Voz “Željeznica Republike Srpske” zaustavio se jutros u neposrednoj blizini putnog prelaza Zalužani zbog kvara na pomoćnim pogonima lokomotive, a tom prilikom drumski saobraćaj nije bio ugrožen, saopšteno je iz ove kompanije.

Iz “Željeznica” navode da je voz, koji je saobraćao na relaciji Novi Grad – Banjaluka, zaustavljen uz prethodno preduzete sve neophodne propisane mjere na osiguranju bezbjednosti odvijanja željezničkog i drumskog saobraćaja.

Nakon što je voz zaustavljen, rampa na putnom prelazu je podignuta, kako ne bi došlo do zastoja u odvijanju drumskog saobraćaj preko putnog prelaza.

Lokomotiva na kojoj je došlo do kvara pomoćnog pogona otpremljena je u depo vuče vozova u Banjaluci, a redovan željeznički saobraćaj uspostavljen je u 7.11 časova.

Iz “Željeznica Republike Srpske” navode da željeznički i drumski saobraćaj nije bio ugrožen.

U saopštenju se navodi da je u toku kampanja “Oprezni paze na putne prelaze” koja se sprovodi zajedno u saradnji sa Agencijom za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske i nadležnim republičkim ministarstvima.

Iz “Željeznica” podsjećaju sve učesnike u saobraćaju da budu maksimalno odgovorni i poštuju saobraćajne propise.

“Dezinformacije koje se plasiraju u određenim medijima u vezi sa slučajem koji se dogodio na putnom prelazu u `Zalužanima` nisu dobra vodilja u okviru podizanju nivoa svijesti i veće bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju. Zato poštujmo propise i sačuvajmo živote”, navodi se u saopštenju.

Ostavite komentar: