Vlada odobrila sredstva: Za “Banjsko-rekreativni centar Srpske Toplice” 10 miliona maraka

Vlada Republike Srpske je na današnjoj sjednici, u okviru razmatranja informacije o kapitalnim ulaganjima i kapitalnim investicijama Zavoda za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju “Dr Miroslav Zotović” iz Banjaluke, prihvatila sufinansiranje projekta “Banjsko-rekreativni centar Srpske Toplice” u visini od 10 miliona KM.

Ukupna vrijednost investicije je 25.150.000 KM, a Zavod za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju će iz vlastitih sredstava obezbijediti 15.150.000 KM, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose sa javnošću.

Vlada Srpske je zadužila Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite i Ministarstvo finansija Republike Srpske da u republičkom budžetu za 2021. i 2022. godinu, na poziciji Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite, obezbijedi sredstva za sufinansiranje ovog projekta.

 

Pored liječenja termomineralnom vodom, nova banja imaće sve prateće sadržaje kao što su bazeni, velnes, fitnes, saunu, prostor za masažu, hidro masažu i prostorije za vježbanje.  Predviđna je i gradnja apartmana, soba, restorana i kafića. Kompleks će imati tri nivoa, sa zatvorenim i otvorenim bazenom.

Zavod „Dr Miroslav Zotović“ kupio je Banjsko – rekreativni centar Srpske Toplice (Šeher) za 1,08 miliona KM kada ga je Banka Srpske u stečaju ponudila na prodaju u maju 2018. godine.

Zavod se obavezao da će objekat staviti u funkciju, zaposliti radnike, te da pet godina ne može prodati ovaj centar.

Ostavite komentar: