Višečlane porodice dobile novčanu pomoć: “Grad je djecu i porodice stavio na centralno mjesto”

Grad Banjaluka dodjelio je rješenja višečlanim porodicama kojima su odobrena sredstva za poboljšanje uslova stanovanja, saopšteno je iz Gradske uprave.

Kako je kazala savjetnica gradonačelnika za kulturu i socijalnu politiku Mirna Savić-Banjac, riječ je vidu podrške Grada porodicama sa četvoro i više djece.

“Grad Banjaluka je već pokazao da svim politikama koje sprovodi pokušava da sa više strana obezbijedi podršku i što potpunije omogući napredak za našu djecu i naše porodice. Grad je djecu i porodice stavio na centralno mjesto svojih politika, a ove naknade su samo jedan od načina podrške”, istakla je savjetnica gradonačelnika.

Ona je naglasila da je Odjeljenje za kulturu, turizam i socijalnu politiku zatražilo da se rebalansom budžeta odobre dodatna sredstva za poboljšanje uslova stanovanja.

“Predložili smo da se obezbijede sredstva za dodatnih pet porodica, iako ovih porodica ima mnogo i ovaj problem je potrebno rješavati sistemski. Grad ima volju da pruži podršku i u tom smjeru će se kretati naša strategija”, istakla je Savić–Banjac.

Predsjednik Udruženja višečlanih porodica “Četiri plus“ Jovan Radovanović zahvalio je Gradu Banjaluci na ovoj podršci, kazavši da ga raduje što su se iznašla sredstva za ovu namjenu.

“Radom na terenu, naše Udruženje je uspostavilo bazu podataka, prema kojoj je vidljivo da se brojne višečlane porodice nalaze u teškim situacijama, te da zbog skromnih primanja nisu u mogućnosti da izdvoje sredstva za svoj stambeni prostor. Stoga je podrška Grada zaista značajna, a nadam se da će usvajanjem rebalansa biti odobrena sredstva i za dodatnih pet porodica”, poručio je Radovanović.

Iznosi koji će biti dodijeljeni ovim porodicama kreću se oko 5.000 KM, a za ovu namjenu iz budžeta će biti izdvojeno 19.750 KM.

Podsjećamo, porodice su pravo na ova sredstva ostvarile osvojivši najveći broj bodova po osnovi kriterijuma definisanih Javnim pozivom za dodjelu jednokratne novčane pomoći za poboljšanje uslova stanovanja porodica sa četvoro i više djece.

Ostavite komentar: