Više zaposlenih u izolaciji: Zaražena dva nastavnika u banjalučkoj osnovnoj školi

U osnovnoj školi “Borisav Stanković” dva nastavnika su zaražena korona virusom, a još osam članova nastavnog osoblja je u izolaciji, jer je utvrđeno da su njihovi članovi porodice pozitivni na koronu, potvrdio je direktor ove škole Rade Krecelj.

Pozitivno nastavno osoblje je predavalo učenicima prvog i četvrtog razreda.

“Djeca kojoj su oni predavali nisu u izolaciji i redovno pohađaju nastavu”, kazao je Krecelj i dodao da su roditelji đaka o svemu ovome obavješteni.

Dodao je da je u nedjelju najveći broj zaposlenih ove škole javio da neće moći dolaziti na posao, jer imaju nekoga u porodici koji je pozivan.

Kazao je da je svih deset radnika nastavno osoblje i da trenutno ne dolaze na posao, ali da su uspjeli da se organizuju da redovna nastava ne bude prekinuta.

Rekao je da je uprava škole za odsutno osoblje obezbijedila zamjenu.

“Đacima predaju nastavnici iz produženog boravka, uključili smo pedagaoga i psihologa, nekada i ja predajem, a putem Zavoda za zapošljavanje smo obezbijedili profesora razredne nastave”, istakao je Krecelj.

Naveo je da se u izolaciji nalazi i 14 učenika, jer je utvrđeno da su im roditelji pozitivni na korona virus, piše Srpskainfo.

Ostavite komentar: