Više od 200 učesnika na Međunarodnoj konferenciji o turizmu u Banjaluci

Turizam predstavlja veliku razvojnu šansu za Banjaluku, sa naglaskom na konferencijski, adrenalinski i festivalski turizam, izjavio je danas gradonačelnik Igor Radojičić.

Otvarajući Međunarodnu konferenciju turizma „Banjaluka 2019“, koja je okupila oko 200 učesnika iz raznih zemalja, Igor Radojičić je poručio da turizam, generalno, predstavlja veliku perspektivu za Banjaluku i da se u ovom sektoru nalazi velika rezerva za otvaranje novih radnih mjesta i povećanje prihoda u raznim oblastima.

– Upravo ovog vikenda koji je pred nama, tokom kojeg imamo niz različitih događaja, možda na najbolji način pokazujemo šta bi sve trebalo da se sklopi kako bismo u Banjaluci imali dobru turističku ponudu. Festivali, međunarodnui sportski događaji, konferencije, sajmovi, to je sve ono što povećava vidljivost Banje Luke, a samim tim i dolaske u naš grad. Ako povećamo broj dolazaka i broj noćenja, svakako ćemo otvoriti i nova radna mjesta te povećati prihode. Veliki značaj ima i saobraćajna infrastruktura i povezanost, te povećanje hotelskih kapaciteta – rekao je Radojičić.

Načelnik Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku Neven Stanić, rekao je da je kkcenat konferencije stavljen na receptivni turizam, destinacijski menadžment i turističku povezanost i saobraćajnu infrastrukturu.

– Od konferencije možemo da izvučemo dosta pozitivnih stvari, jer ćemo razmijeniti iskustva sa 200 učesnika iz različitih zemalja. Drugog dana, u subotu, gostima ćemo pokazati našu turističku ponudu, a naš cilj je da u svoje matične zemlje odu sa tom ponudom i da je uvrste u turističke aranžmane. Predviđene su vožnje raftingom, dajak čamcem, turistički izleti i brdski biciklizam – rekao je Stanić.

Direktorica Turističke organizacije Banjaluka Irena Radojević, naglasila je da je receptivni turizam nešto što bi moglo da pomogne Banjoj Luci da bude na evropskoj i svjetskoj turističkoj mapi, ali ne samo to već i turistička infrastruktura, pri čemu treba istaći avio povezivanje našeg grada sa evropskim odredištima.

 

Izvor:(banjaluka.rs.ba)

 

Ostavite komentar: