VIDEO – U Banjaluci ukinuto vanredno stanje

Na sjednici Gradskog štaba za vanredne situacije danas u 16 časova ukinuto je vanredno stanje u šest mjesnih zajednica koje su bile ugrožene visokom vodostajima Vrbanje i Vrbasa.

Banjalučki Štab za vanredne situacije sa gradonačelnikom Igorom Radojičićem ukinuo je vanrednu situaciju zbog znatne stabilizacije rijeka Vrbas i Vrbanje u šest banjalučkih naselja – Vrbanja, Ada, Česma, Lazarevo Јedan, Zalužani i Priječani.

Istom odlukom, Civilnoj zaštiti je naložen pojačan nadzor u naseljima uz korita Vrbanje i Vrbasa, budući da se u akumulaciju Hidroelektrane “Bočac” još bilježi značajan priliv vode usljed obilnih padavina, ali, kako se procjenjuje, bez značajnijeg podizanja vodostoja ovih rijeka, saopšteno je iz banjalučke Gradske uprave.

Radojičić je rekao da je, bez obzira na to što je stanje značajno stabilizovano, potrebno održati nadzor na kritičnim tačkama, budući da će tokom dana iz akumulacije “Bočac” biti ispuštane značajne količine vode.

Prema odluci Štaba, ovom odlukom povučena je i sinoćnja odluka o obustavljanju nastave u školama i vrtićima, tako da će obrazovne institucije od sutra raditi uobičajanim ritmom.

 

Izvor:(banjaluka.rs.ba) 

Ostavite komentar: