VIDEO – Radojičić: Policija da istraži lažne informacije o neispravnosti vode

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je danas da higijensko-bakteriološko stanje vode u ovom gradu nijednog momenta nije bilo dovedeno u pitanje, nije bilo zagađenja niti promjene propisanih parametara, te da je posao za policiju da istraži ko je puštao lažne informacije na društvenim mrežama o neispravnosti vode koje su izazvale paniku među građanima.

– Prvo i osnovno, ne treba širiti paniku. Drugo, mislim da ovdje stvarno ima posla za policiju da istražuje ko je u utorak, 28. maja, puštao lažne informacije o vodi. Definitivno je barem jedna lažna generisana poruka kružila među građanima i pravila paniku – rekao je Radojičić novinarima u Banjaluci.

On je rekao da je Grad možda jedino kriv “što se nije sa dezinformacijama borio specijalnim ratom kako je vođen”.

Govoreći o zagađenju u Poslovnoj zoni “Incel”, Radojičić je rekao da inspekcija radi svoj posao od požara koji se dogodio 9. marta, kada je Gradu situacija postala poznata i kada je identifikovan problem.

Radojičić je istakao da zna da je stanovništvo zainteresovano o ovom slučaju, ali da se “neke stvari ne mogu raditi onlajn”.

– Inspekcija kontroliše subjekat, šalje zemljište na analizu, čekaju se rezultati, neke stvari se ne mogu onlajn raditi – naveo je on.

On je istakao da je izvršena specijalna akcija i da će biti utvrđeno ko je među građanima bespotrebno širio paniku.

U Poslovnoj zoni “Incel” 9. marta je izbio požar kada je planulo otrovno ulje piralen koje je, tvrde stručnjaci, nerazgradivo i štetno.

 

Izvor.(RTRS)Ostavite komentar: