VIDEO / FOTO – Banjalučani na bogojavljenjskoj litiji podržali SPC u Crnoj Gori

Veliki broj građana Banjaluke iskazalo je danas podršku Srpskoj pravoslavnoj crkvi i narodu u Crnoj Gori.

Nekoliko hiljada Banjalučana učestvovalo je u bogojavljenskoj litiji od Hrama Hrista Spasitelja do Gradskog mosta, kojom je iskazana podrška SPC i narodu u Crnoj Gori.

Litiju, koja se kretala od Sabornog hrama Hrista Spasitelja do gradskom mosta, predvodio je Njegovo preosveštenstvo episkop banjalučki Jefrem zajedno sa sveštenstvom i monaštvom.

– Tamo neki nerazumi ljudi, ne znamo zašto to čine, da li po diktatu ili lakomisleno, ali ne mogu da uzmu ono što im ne pripada. Ne znamo zašto hoće te svetinje. I kad bi ih uzeli, sta bi sa njima činili? Apelujemo da se izgradi odnos u kojem možemo uvažavati jedni druge – poručio je episkop banjalučki Jefrem.

Nakon litije, uslijedilo je tradicionalno plivanje za časni krst na Vrbasu, a prvi do krsta je doplivao David Komljenović.

Komljenoviću je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik donirao 3.000 KM.

David Komljenović

Bogojavljenskim svečanostima su prisustvovali najviši zvaničnici grada Banjaluke, Republike Srpske i Bosne i Hercegovine.

Nekoliko hiljada Banjalučana učestvovalo je u bogojavljenskoj litiji od Hrama Hrista Spasitelja do Gradskog mosta, kojom…

Gepostet von Grad Banja Luka am Sonntag, 19. Januar 2020

 

Izvor:(SrpskaInfo / Grad Banjaluka)

 Ostavite komentar: