“Velika je čast”: Gradonačelnik Banjaluke se “okitio” priznanjem „Cerska spomenica“

Gradonačelnik Draško Stanivuković izabran je od Organizacionog odbora „Cerskog marša“ za ovogodišnjeg dobitnika priznanja „Cerska spomenica“, koje se dodjeljuje onima koji se bore za vrijednosti, poput onih za koje su se borili naši slavni preci na Ceru, saopšteno je iz Gradske uprave. 

Cerski marš je najveća rodoljubiva manifestacija u Srbiji, koja se već 13 godina organizuje u slavu i čast slavnih predaka koji su svojim herojskim djelima odbranili svoju otadžbinu, te se toga dana organizuje hodočašće od Šapca do Tekeriša.
“Velika je čast biti izabran od strane Organizacionog odbora „Cerskog marša“ za dobitnika ovogodišnjeg priznanja. Ponosan sam što ću imati priliku da zajedno sa više od 3.000 učesnika iz Republike Srpske i Srbije učestvujem u 37 kilometara dugom hodočašću u znak sjećanja na herojske podvige naših hrabrih predaka”, rekao je Stanivuković.

Podsjećanja radi, gradonačelnik je nedavno u Bajinoj Bašti dobio i nagradu „Ćirilična darovnica“, koja se u okviru manifestacije „Ćirilična baština“ dodjeljuje kao nacionalna nagrada za izuzetan doprinos i naročite zasluge u očuvanju i promociji ćirilice i njegovanju srpskog jezika i pisma.

Ostavite komentar: