“Velika je čast”: Gradonačelnik Banjaluke dobitnik priznanja „Cerska spomenica“

Gradonačelnik Draško Stanivuković dobitnik je ovogodišnjeg priznanja „Cerska spomenica“, koje mu je dodijeljeno za izuzetan doprinos i borbu za srpski narod uz poštovanje običaja i vjere, saopšteno je iz Gradske uprave. 

Ovo priznanje dodjeljuje se u okviru najveće rodoljubive manifestacije „Cerski marš“ koja se organizuje već 12 godina.

U slavu i čast slavnih predaka koji su svojim herojskim djelima odbranili otadžbinu, svake godine se organizuje hodočašće od Šapca do Tekeriša u dužini od 37 kilometara.

“Velika je čast biti izabran od strane Organizacionog odbora „Cerskog marša“ za ovogodišnjeg dobitnika priznanja „Cerska spomenica“, a još veća čast je bila preći put Cerskog marša dug 37 kilometara u čast naših slavnih predaka, koji su izvojevali jednu od najtežih bitaka u Velikom ratu”, poručio je gradonačelnik Draško Stanivuković.

On je kazao da su naši preci iskazali veliku hrabrost kada su se suprotstavili šest puta jačem i jedanaest puta brojnijem carstvu i tako se izborili za slobodu naše zemlje i našeg naroda.

“Borba naših predaka nas zapravo obavezuje da nastavimo da se borimo za našu budućnost. Gledajući iskušenja koja su oni prošli, naša je obaveza da se suočimo i savladamo sve izazove modernog doba, kako bismo unaprijedili našu zemlju, njenu ekonomiju, a današnje priznanje mi daje dodatnu motivaciju da nastavim svoju borbu”, zaključio je Stanivuković.

Podsjećamo, gradonačelnik je nedavno dobio i nagradu „Ćirilična darovnica“, koja se u okviru manifestacije „Ćirilična baština“ dodjeljuje kao nacionalna nagrada za izuzetan doprinos i naročite zasluge u očuvanju i promociji ćirilice i njegovanju srpskog jezika i pisma.

Ostavite komentar: