Vandalizmu nema kraja: Prijavljeno uništavanje sprava na dječijim igralištima u Banjaluci

Putem aplikacije „Građanska patrola“, sugrađani su tokom jula najviše prijavljivali oštećenja komunalne opreme, posebno na dječijim igralištima u Banjaluci, kao i kvarove na javnoj rasvjeti, saopšteno je iz Gradske uprave.

Iz Odjeljenja za komunalne poslove naglašavaju da su prijave u procesu rješavanja odnosno da su izdati nalozi izvođačima da se kvarovi otklone.
Nažalost, dječija igrališta često su na meti neodgovornih pojedinaca koji uništavaju opremu na dječijim igralištima.
Tako su samo u julu sugrađani prijavili pokidan mobilijar na igralištu na Bulevaru cara Dušana, u ulicama Banović Strahinje i Vojvode Momčila, te na dječijem igralištu u Ravnogorskoj ulici u naselju Nova Varoš gdje je oštećena trambolina. Kako su naveli iz Odjeljenja, ovo je već treći put od otvaranja igrališta u Novoj Varoši, prije dvije godine, da je ista sprava oštećena. Istakli su da dok se ne popravi, oštećena trambolina biće zatvorena jer nije bezbjedna za korišćenje.
Gradska uprava i ovom prilikom apeluje na sve građane da čuvaju zajedničku imovinu, a sve nepravilnosti da prijave nadležnim gradskim službama putem „Građanske patrole“ ili direktno odjeljenjima.

Ostavite komentar: