“Vakcinacijom smanjujemo rizik od korone”: Papićeva pozvala građane da zaštite sebe i druge

Član Savjeta za zdravstvo Gradskog odbora PDP-a Jelena Papić rekla je danas u Banjaluci da je vakcinacija najvažniji oblik zaštite od infekcije virusom korona, te se pozivaju građani da se vakcinišu u što većem broju i tako zaštite sebe i druge.

Papićeva je istakla da su komplikacije nakon kovida 19 mnogo ozbiljnije nego eventualne komplikacije poslije vakcinacije, te da je neuporedivo opasnije da se građani ne vakcinišu.

“Vakcinacijom smanjujemo rizik od zaraze, ozbiljnog obolijevanja ili fatalnih posljedica kovida 19”, rekla je novinarima Papićeva, koja je i specijalista oftalmolog. Ona je sa drugim članovima Svjeta za zdravstvo banjalučkog odbora PDP- a povodom 7. aprila, Svjetskog dana zdravlja, sa građanima Banjaluke na Trgu Krajine razgovarala o značaju vakcinacije, te napomenula da je i nakon primanja vakcine neophodno pridržavati se epidemioloških mjera, održavati distancu, nositi masku, izbjegavati masovna okupljanja i prati ruke.

Predsjednik Svjeta za zdravstvo banjalučkog odbora PDP-a Milorad Maran rekao je da je neophodno građanima ukazivati na značaj pridržavanja epidemioloških mjera, ali i značaj imunizacije, jer se u javnosti plasiraju brojne informacije koje su u suprotnosti.

Današnjoj aktivnosti u Banjaluci prisustvovali su i predsjednik PDP-a Branislav Borenović i predsjednik Gradskog odbora stranke Draško Stanivuković.

Ostavite komentar: