“Uvijek će imati podršku Grada”: Srednjoškolcima u Banjaluci uručena rješenja za stipendije FOTO

Gradonačelnik Draško Stanivuković uručio je danas rješenja o stipendijama učenicima srednjih škola, koji su pravo na stipendiju ostvarili iz gradskog budžeta, saopšteno je iz Gradske uprave. 

Ovo je jedna lijepa praksa, kada Grad nagrađuje najbolje među najboljima, jer na taj način dodatno se podstiču mladi ljudi da napreduju i da budu sve bolji u onome što rade.
“Stipendije, u iznosu od 80 do 160 KM, u zavisnosti od kategorije za koju se dodjeljuju, samo je jedan od načina da nagradimo najbolje među nama. Za ove namjene Grad redovno izdvaja sredstva iz budžeta. Očekujemo da već u decembru počnu isplate stipendija srednjoškolcima. U tom smislu, budžet je stabilan”, kazao je gradonačelnik.

Dodao je kako će srednjoškolci uvijek imati podršku Grada.
“Danas sam razgovarao sa ovim mladim ljudima, upoznao se sa mnogim izazovima sa kojima se oni svakodnevno suočavaju. Te ljude moramo da podstičemo. Ovo je njihova kuća i ovdje uvijek mogu da dođu. Poruka je jasna, a to je da Banjaluka misli o srednjoškolcima”, zaključio je Stanivuković.

Jedna od dobitnica stipendije Grada Banjaluke je i Sara Malbašić, koja pohađa dvije srednje škole – Muzičku i Medicinsku. Pravo na stipendiju ostvarila je prema uspjehu koji je ostvarila u JU Muzička škola „Vlado Milošević“, te se u ime svih stipendista zahvalila gradonačelniku na prijemu i podršci.
“Željela bih da se zahvalim Gradu Banjaluci i našem divnom gradonačelniku na prelijepim riječima u svoje ime, ali i ime svih prisutnih. Bila je velika čast biti ovdje i razgovarati, ne samo o stipendiji, nego i o našem školovanju, željama, ali i poslušati savjete nekoga ko je napravio veliki korak u svom životu. Ova stipendija mi mnogo znači, jer sa tim novcem ja mogu da platim kurs za italijanski jezik”, kazala je Sara Malbašić.

Pravo na stipendiju ostvarilo je 1335 učenika srednjih škola a iste se dodjeljuju po tri osnove – prema uspjehu u školi, za deficitarna zanimanja i prema socijalnom statusu.

Ostavite komentar: