Utvrđen program rada gradskog parlamenta za narednu godinu: Pred odbornicima 121 tačka dnevnog reda

BANJALUKA – Kolegijum Skupštine grada Banje Luke, na današnjoj sjednici, jednoglasno je utvrdio prijedlog programa rada gradskog parlamenta za 2020. godinu sa ukupno 121 tačkom dnevnog reda.

Iduća, kao i ova godina, biće sa puno materijala što pokazuje da Gradska uprava radi zaista dobar posao, a mi kao parlament pratimo tu dinamiku i tempo. Kada uzmemo u obzir da će sa posljednjom sjednicom Skupštine grada u decembru biti realizovano preko 91 odsto planiranih materijala, to samo potvrđuje obim obavljenog posla i važnost sinhronizovanog djelovanja između Skupštine i Gradske uprave – rekao je predsjednik Skupštine grada Zoran Talić.
Osvrćući se na rad Skupštine u ovoj godini, Talić je rekao da je do sada razmatrano više od 360 tačaka dnevnog reda i 90 podtačaka.

Još čekamo zadnju sjednicu za ovu godinu na kojoj će biti preko 50 tačaka, tako da bismo imali razmatranih više od 400 tačaka tokom ove godine – zaključio je Talić.

Gradonačelnik Banjaluke, Igor Radojičić, ističe da je zadovoljan radom gradskog parlamenta.

Po učinku, imamo zaista uspješnu godinu iza nas. Gradska Skupština je pratila i u suštini doprinijela ukupnom radu Gradske uprave i svemu što smo imali ispred nas kao plan i program rada. Ova godina je zaista bila uspješna kada je riječ i o radovima na terenu, ali i o investicijama – naglasio je Radojičić.

On je dodao da gradska administracija priprema materijale za zadnju ovogodišnju sjednicu, koja bi najverovatnije trebalo da bude održana 11. decembra, a o čemu će konačnu odluku donijeti skupštinski Kolegijum na sjednici u četvrtak.

 

Izvor.(banjaluka.rs.ba)

 Ostavite komentar: