Utrošeno preko 220.000 KM: Rekonstruisan krov Doma omladine u Banjaluci

Uz podršku Grada Banjaluka i međunarodnih partnera, rekonstruisan je krov Doma omladine u Banjaluci, za šta je izdvojeno više od 220.000 KM.

Sanacija je realizovana u saradnji Grada Banjaluke, Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) i Međunarodne organizacije za migracije (IOM).

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić je nakon obilaska Doma u izjavi novinarima naglasio je da je sanacijom krova na Domu omladine riješen građevinski problem na ovom objektu, ali i dobijen novi prostor za održavanje raznih kulturnih, edukativnih i zabavnih sadržaja.

On je rekao da gradska administracija nastoji da se prostor Doma omladine oživi i time unaprijedi i obogati društveni i kulturni život grada, što je i jedan od fokusa platforme “Banjaluka ljudskog lica”.

“Dom omladine je, kroz aktiviranje projekata za djecu, mlade, starije i osobe sa invaliditetom, koji su realizovani u saradnji sa nevladinim organizacijama, dobio niz novih sadržaja, a sanacijom krova dobili smo i nove prostore gdje se oni mogu organizovati”, rekao je Radojičić.

Izvršni direktor Instituta “Perpetum mobile” Ilija Trninić rekao je da su oni jedna od brojnih organizacija civilnog sektora koja u okviru platforme “Banjaluka ljudskog lica” realizuje svoje programe u prostorijama Doma omladine. On je naglasio da je sanacija ovog prostora jako značajna jer se dugoročno dobio kapacitet za provođenje raznih aktivnosti organizacija civilnog društva.

Ostavite komentar: