Usvojen rebalans budžeta Banjaluke: Stanivuković nije krio oduševljenje VIDEO

Rebalans budžeta grada Banjaluke u iznosu od 17 miliona KM usvojen je na današnjoj sjednici Skupštine grada.

Na sjednici je prisutno 18 odbornika, a većina odbornika je podržala rebalans budžeta.

Rebalans su podržali odbornici PDP-a, Ujedinjene Srpske, SPS-a, SP-a, te odbornik SDS-a i odbornik Narodnog pokreta “Banjaluka zove”.

Nakon usvajanja rebalansa budžeta, svoje oduševljenje nije krio ni Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke, koji je bio najradosniji te je dobio opomenu od Saše Čudića, potpredsjednika Skupštine grada Banjaluka.

“Nakon pobjede u Banjaluci ovo je za mene najvažniji politički trenutak. Hvala odbornicima koji su ovim potezom podržali Banju Luku i naše sugrađane”, poručio je Stanivuković.

Zahvalio je odbornicima koji su podržali rebalans, ističući da vjeruje da će i svi budući dobri projekti dobiti podršku u Skupštini.

“Ovo je dokument kojim Banja Luka na dostojanstven način može da završi jednu izazovnu i tešku godinu. Uvjeren sam da ćemo ovakav konsenzus imati i u vezi sa budžetom za narednu godinu”, zaključio je Stanivuković.

Odbornik Ujedinjene Srpske Neven Stanić kazao je da su od početka govorili da je ključ napretka u saradnji svih.

“Borili smo se za izgradnju mosta u Česmi i mosta u Docu i naš zahtjev je prepoznat od strane gradonačelnika, zbog čega smo podržali usvajanje rebalansa, jer nismo imali nijedan valjan razlog da odbijemo”, kazao je Stanić.

Kako je kazao, na prijedlog ove stranke – usvojen je i zaključak da gradska administracija svim porodiljama koje do danas nisu predale zahtjev za podršku – dostavi obrazac i spisak potrebne dokumentacije koje bi one popunile i dostavile na isplatu u Gradsku upravu.

Odbornik Saša Lazić iz Narodnog pokreta „Banjaluka zove“ kazao je da usvajanjem rebalansa grad može normalno da funkcioniše.

“Ovo je važno i za privredu i za sve građane, kao i za izvršavanje ranije preuzetih obaveza. Po meni je ovo jedna mala ili velika pobjeda demokratije”, poručio je Lazić.

Odbornik SDS-a Aleksandar Petković kazao je da je ovo mala pobjeda stanovnika Banje Luke da ne bi stao grad, da se ne bi mogao čistiti snijeg kao i izvršavati ostali servisi.

“Počeli smo da dijelimo pomoći za šta i nismo nadležni. Naravno, to možemo raditi ako ima dovoljno para, ali mislim da ih nema i da ih treba usmjeriti u rješavanje infrastrukturnih problema što nam i treba biti prioritet ubuduće”, zaključio je on.

Pored Rebalansa budžeta, na današnjoj sjednici podršku su dobili i prijedlozi izmjena programa uređenja građevinskog zemljišta i zajedničke komunalne potrošnje za 2021. godinu Odjeljenja za saobraćaj i puteve i Odjeljenja za komunalne poslove.

Prihvaćeno je i više odluka iz prostorno planske oblasti, zatim odluke o subvenciji u javnom prevozu putnika, te odluka o raspisivanju izbora za izbor savjeta mjesnih zajednica na području grada.

 

Ostavite komentar: