Uskoro rekonstrukcija raskrsnice za Dragočaj i Ramiće

BANJALUKA – Dugogodišnji problem sa bezbjednosti raskrsnice na magistralnom putu prema Prijedoru, odvajanje za Dragočaj i Ramiće, trebalo bi u skorije vrijeme da bude riješen.

Kako je potvrđeno je u Odjeljenju za saobraćaj i puteve, krajem prošle sedmice raspisan je tender za izbor izvođača radova za rekonstrukciju ove raskrsnice, a radovi bi trebali početi po okončanju ovog postupka.

-S obzirom na to da je riječ o raskrsnici koja se nalazi na magistralnom putu Banja Luka-Prijedor, ovo je još jedan zajednički projekat sa preduzećem „Putevi RS“, koje je kao investitor raspisalo tender, a Grad Banja Luka je obezbjedio tehničku dokumentaciju – ističu u Odjeljenju za saobraćaj i puteve.

U pitanju je veoma prometna raskrsnica na kojoj se godinama dešavaju saobraćajne nesreće, koje su u pojedinim slučajevima imale i smrtni ishod.

U njenoj blizini nalazi se pješački prelaz i autobusko stajalište, koji će prema predloženom rješenju – biti izmješteni, a biće urađena i nivelacija priključnih saobraćajnica na magistralni put.

 

Izvor:(banjaluka.rs.ba)

 Ostavite komentar: