Uskoro realizacija „malih“ projekata po mjesnim zajednicama

BANJALUKA – Realizacija „malih“ projekata uređenja prostora i nabavke potrebne opreme u banjalučkim mjesnim zajednicama, trebalo bi da počne uskoro. Za većinu ovih projekata, koje Grad provodi treću godinu zaredom sa savjetima mjesnih zajednica, ovih dana uspješno su okončane procedure javnih nabavki.

-Radi se o jedinstvenom projektu, vrijednom oko 150.000 KM, kojim se nastoji u svakoj od 57 mjesnih zajednica pokušati riješiti sitniji problemi. Sve predložene popravke i intervencije predložili su sami mještani, odnosno njihovi predstavnici u savjetima mjesnih zajednica – rekli su u Odjeljenju za opštu upravu.

Kako su istakli, procedura javnih nabavki se privodi kraju, odnosno slijedi potpisivanje ugovora sa budućim izvođačima radova, tako da je za očekivati da će po cijelom gradu uskoro uslijediti te, male intervencije pojedničane vrijednosti do 2.500 KM.

Tako će, između ostalog, u Zalužanima biti uređen plato ispred Osnovne škole „Jovan Dučić“, izgrađena javna rasvjeta na Čokorskim poljima, na Pobrđu sanirane stepenice kod restorana „Alas“, izgrađeno autobusko stajalište u Bitoljskoj ulici u Rosuljama, u dvorištu OŠ „P.P.Njegoš“ postavljena nova rasvjeta i video nadzor. Mnoge mjesne zajednice su se odlučile da obnove računarsku opremu.Ostavite komentar: