Uskoro promjene na čelu Sportske dvorane “Borik”?

BANJALUKA – Na čelu javne ustanove sportski centar Borik uskoro bi mogao doći novi direktor i to aktuelni odbornik SNSD i zamjenika direktora Doma za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja “Rada Vranješević” Nenad Talić.
Kako nezvanično saznaje Srpskainfo Talića je na ovo mjesto predložila komisija za izbor i imenovanja nagrade i priznanja i uputila predlog za njegovo imenovanje u skupštinsku proceduru.

Odluka o imenovanju novog direktora ove javne ustanove bi trebala da se nađe na dnevnom redu zasjedanja gradskog parlamenta koje je zakazano za 10. april.

Talić bi tako na mjestu prvog čovjeka dvorane trebao da zamijeni svog partijskog kolegu dugogodišnjeg direktora ove ustanove Manojla Zrnića koji je takođe bio jedan od kandidata na konkursu.
Prema koalicionom sporazumu ovo direktorsko mjesto pripada SNSD, i prije ove odluke skupštinske komisije bilo je šepekulacija da će lomiti koplja upravo između ta dva kandidata.

Nenad Talić i Manojlo Zrnić

Pored Talića i Zrnića na konkurs su se prijavila još dva kandidata. Treći je bio Nenad Bužanin koji je kako SrpskaInfo saznaje trenutno zaposlen u Republičkoj upravi za geodetske i imovinsko pravne poslove RS kao koordinator za infrastrukturu geo-prostrornih podataka. Četrvrti je bio Velimir Balaban poznatiji kao “referent za poljupce” kojeg su studentkinje Tehnološkog fakulteta optuživale za seksualno uznemiravanje.

 

Ostavite komentar: