Uskoro nova poslovna zona „Jelšingrad“

BANJA LUKA – Do kraja iduće sedmice biće okončani radovi na uređenju građevinskog zemljišta na lokaciji buduće, nove poslovne zone „Jelšingrad“, u okviru priprema za otvaranje ove izuzetne atraktivne lokacije za investitore, izjavio je Radenko Laketić, načelnik Odjeljenja za lokalni ekonomski razvoj i strateško planiranje.

Pravno-formalne prepostavke za otvaranje nove, druge po redu poslovne zone stvorene su prošle sedmice, izmjenom regulacionog plana ovog dijela grada.

Načelnik Laketić precizirao je da će se nova poslovna zona prostirati na dvije lokacije površine 2,4 odnosno 2,8 hektara, a da će joj glavni aduti biti atraktivna lokacija, s obzirom na blizinu autoputa, pruge i međunarodnog aerodroma.

– Odjeljenje je već pokrenulo aktivnosti uređenja građevinskog zemljišta za površinu od 2,8 ha. Vrijednost tih radova iznosi oko 80.000 KM i očekujemo da bi radovi trebalo da budu završeni naredne sedmice. Nakon toga, biće izrađena projektno-tehnička dokumentacije za nedostajuću komunalnu infrastrukturu na toj lokaciji, a potom i raspisivanje javne nabavke za izvođača radova – kazao je Laketić i dodao da će, po završetku građevinskih radova, biti stvoreni uslovi da potencijalni investitori započnu izgradnju svojih poslovnih objekata.

 

Izvor:(banjaluka.rs.ba)

Ostavite komentar: