Uskoro nova mjesta u vrtiću „Bubamara“

16.01.2019. | 10:51

Obnova i proširenje vrtića „Bubamara“, koju je finansirala kompanija „Delta“, ušla je u završnu fazu, što će, po okončanju projekta, omogućiti dodatna mjesta za boravak još 25 mališana.

Radi se o sanaciji i dogradnji postojećeg objekta, a sredstva u iznosu od 33.000 evra obezbjedila je „Delta“, u znak društvene odgovornosti prema lokalnoj zajednici u kojoj posluje.

Prema podacima Odjeljenja za komunalne poslove, preostalo je još da se uradi dio fasade na objektu, dio unutrašnjih radova i montira oprema.

Na radost roditelja i djece, prošle godine su u okviru Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje otvorena dva nova vrtića u Obilićevu i Rosuljama.

U oba slučaja riječ je o gradskim poslovnim prostorima, koji su preuređeni za smještaj mališana.

Za te namjene bio je predviđen i prostor u naselju Starčevica, u Uli­ci Prve kra­ji­ške bri­ga­de na­ro­dne od­bra­ne broj 1. ko­ji je do­ne­da­vno ko­ris­ti­la Grad­ska ra­zvoj­na agen­ci­ja.

Nažalost, neuspješni postupci javnih nabavki odgodili su početak rekonstrukcije prostora za potrebe novog vrtića koji je trebao biti otvoren lani. Nedavno je po drugi put poništen tender za izbor firme koja bi bila zadužena za taj posao, a prvi put se to dogodilo u oktobru prošle godine. U toku je novi postupak javne nabavke, kako bi se ovaj prostor u tekućoj godini konačno prenamjenio u vrtić.

 

Izvor:(banjaluka.rs.ba)