Uređenje centra Banjaluke: Počelo odvoženje otpada sa lokacije bivšeg kina „Kozara“

Počelo je odvoženje građevinskog otpada sa prostora nekadašnjeg kina „Kozara“, u cilju uređenja ovog centralnog područja grada.

Kamioni od jutros izvoze građevinski šut nekadašnjeg kina, isključivo zbog uređenja ovog prostora jer je rušenjem nekadašnjeg kina „Kozara“ ostala velika količina građevinskog otpada. Dakle, odvoženje otpada nema veze sa početkom radova na ovom lokalitetu, poručili su iz Gradske uprave.

U saopštenju navode da će za bilo kakve druge radove u vezi sa ovom lokacijom, Gradska uprava konsultovati stanare iz okolnih zgrada koji se protive gradnji planiranog objekta.

Resorno Odjeljenje za saobraćaj i puteve dalo je rješenje za uređenje ovog prostora, tj. odvoz otpada u dvije faze. Prva faza će trajati sedam dana, u okviru koje će biti odveženo oko 70 do 80 tura, a nakon toga će se izvršiti procjena o dužini trajanja druge faze koja ne bi trebala da bude duža od pet do šest dana. Očekuje se da cjelokupan posao, ukoliko ne dođe do pogoršanja vremenskih uslova, bude završen za 10 do 15 dana.

Ostavite komentar: