Upriličen prijem: Srpska književna zadruga naredne godine proslavlja 130. godina postojanja

Srpska književna zadruga, jedna od tri najstarije institucije prosvjete, kulture i nauke srpskog naroda, naredne godine obilježava veliki jubilej – 130. godina uspješnog rada i postojanja, saopšteno je iz Gradske uprave.

Tim povodom, gradonačelnik Draško Stanivuković sa svojim saradnicima upriličio je prijem za predstavnike ove institucije prosvjete, saopštili su iz Gradske uprave.

Razgovarali su o njihovom radu, ali i podršci koja je neupitna, naglasila je ovo Mirna Savić Banjac, savjetnica gradonačelnika za kulturu i socijalu politiku.

Predstavili su nam svoj rad. Imali smo priliku da porazgovaramo sa njima o mnogim stvarima, ali i da naglasimo kolika je zapravo važnost prisustva Srpske književne zadruge u čitavoj Republici Srpskoj, jer su to samo neki praktični koraci ka srpskom kulturnom jedinstvu – kazala je Savić Banjac.

To prisustvo, kako ističe, podrazumijeva da izdanje Srpske književne zadruge, koja se na reprezentativan način bavi srpskom tradicijom, bude što dostupnija na području Republike Srpske.

-U vezi s tim, dogovoren je i rad na obezbijeđivanju pretplatničke mreže, prvo u Banjoj Luci, a nakon toga u čitavoj Republici Srpskoj – zaključila je savjetnica gradonačelnika.

Grad Banja Luka pružio je podršku ovom društvu, a gradonačelnik Draško Stanivuković obećao je pretplatu za gradske institucije kulture.

Ostavite komentar: