Uništeno „Begovo“: Djeca Obilićeva ostala bez sankališta

Poznato sankalište „Begovo brdo“ u banjalučkom Obilićevu, kojeg pamte generacije mališana iz ovog naselja, ovih dana je „izbrisano“, nakon što je na mjestu sankaške staze izgrađena stambena zgrada.
Kako se može vidjeti na licu mjesta, poznato sankalište biće potpuno neupotrebljivo pošto je njegov najveći dio zahvatio parking nove stambene zgrade, koja je u izgradnji. Brojni mještani Obilićeva ovih dana ostali su u nevjerici nakon što su građevinske mašine trajno uništile omiljeno sankalište.

Kako se može vidjeti na terenu, po izgradnji novog bloka zgrada u Krfskoj ulici, „Begovo“ će biti potpuno neupotrebljivo, s obzirom na to da je brdo „zasječeno“ na pola staze. Istini za volju, ovo sankalište već je djelimično devastirano još prije nekoliko godina kada je postavljena ograda obližnjeg vrtića u podnožju staze.
Podsjetimo, sa sličnim problemima suočavali su se i mještani Borika, koji su snažnom građanskom inicijativom prije nekoliko godina ipak uspjeli da spase svoje jedino sankalište od izgradnje novog objekta. Na sličnim mukama su i na Starčevici gdje se na lokaciji poznatog „Velikog brda“ već godinama traži izgradnja stambenih zgrada.

Ostavite komentar: