Umičević prozvao Đajića: Očekuje izvinjenje ili slijedi drugi potez FOTO

13.01.2024. | 11:49

Nakon izjava gospodina Vlade Đajića očekujem javno izvinjenje, a to će tražiti i drugi odbornici, poručio je Marinko Umičević, odbornik SNSD-a u Skupštini grada Banjaluka.

Ovakva reakcija uslijedila je nakon što je predsjednik Gradskog odbora SNSD Vlado Đajić rekao da je gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković kupio odbornike da glasaju za rebalans prošlogodišnjeg budžeta.

“Osim toga, moram ozbiljno da razmislim o svom statusu u stranci na čijem čelu Gradskog odbora je Vlado Đajić”, rekao je Umičević.

Umičević je istakao da ga nisu iznenadile, kako je naveo na društvenim mrežama, Đajićeve ishitrene i neodgovorne izjave, te podvukao da neće da bude uvučen u sukob između Đajića i Draška Stanivukovića.

“Mi Grad moramo da odblokiramo, građani ne bi trebalo da budu žrtve njihovih međusobnih prepucavanja i uvijek ću biti na strani građana i glasaću za sve odluke koje su u interesu građana, a ne sujete pojedinaca, a kolegica Rankica Pušić i ja ćemo konsultovati advokate da vidimo imamo li elemenata za tužbu”, poručio je Umičević.

Podsjećamo, Vlado Đajić je prije dva dana poručio da je rebalans budžeta koji je predložio gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković najveći kriminal u istoriji Banjaluke.

– Očigledno će odbornici koje je potkupio gradonačelnik glasati za to – rekao je tada Đajić.