Ulica Ivana Frane Jukića otvorena za dvosmjerni saobraćaj

10.05.2019. | 11:33

BANJALUKA – Poslije obnove i uređenja saobraćajnice u Ulici Ivana Frane Jukića u centru grada, došlo je i do promjene režima saobraćaja, pa je ova ulica od sada otvorena za dvosmjerni saobraćaj.

– U analizi se pokazalo da dio vozila koja dolaze iz smjera Gradske uprave opterećuju raskrsnicu kod Doma sindikata, jer ta vozila kruže u centralnoj gradskoj zoni i stvaraju nepotrebne gužve. Iako se radi o izmjeni režima na veoma kratkom dijelu saobraćajnice, procjenjujemo da će ova promjena znatno poboljšati uslove odvijanja saobraćaja u zoni ove ulice – ističu u Odjeljenju za saobraćaj i puteve Gradske uprave grada Banjaluka.

U proteklim danima, ovih dana je postavljen novi asfalt u ovoj ulici, te sanirani trotoari i izgrađene rampe za invalide.

– Ovo je jedna od naprometnijih ulica u centru gdje je kolovoz bio oštećen na više mjesta zbog čega je na cijeloj dionici postavljen novi sloj asfalta. Ovu sanaciju smo, ujedno, iskoristili i da se, izgradnjom silaznih rampi, olakša kretanje osobama sa invaliditetom – ističu iz nadležnog Odjeljenja.