Uklonjene deponije na Laušu i Česmi

Dvije divlje deponije na području Lauša i Česme uklonjene su ovih dana, u nastojanju da se riješi problem koji na ovim lokacijama, zbog nesavjesnih pojedinaca, traje već godinama.

-Odjeljenje za komunalne poslove je u toku prethodne sedmice očistilo i saniralo dvije divlje deponije na lokaciji Čenića groblja na Laušu, koja je predstavljala višegodišnji problem, i deponije u naselju Česma u Ulici Stefana Nemanje – kažu u ovom odjeljenju.

Sa deponija su odvezene velike količina otpada, i to starog namještaja, guma, prozora, otpada sa zelenih površina, građevinskog šuta i drugog otpada koje su nesavjesni sugrađani odlagali na ovim lokacijama.

-Nažalost, na ovim lokacijama se već duže vrijeme nepropisno odlaže otpad zbog čega se pojavljuju divlje deponije – ističu u ovom odjeljenju.

Istovremeno, nastavljene su i aktivnosti na zamjeni oštećenih kontejnera za odlaganje otpada. Ove sedmice, na putnom pravcu Banjaluka-Prijedor, u naseljima Prijakovci i Mišin han, postavljeni su novi umjesto dotrajalih kontejnera.

S ciljem poboljšanja javne higijene, ovih dana će biti raspisana i javna nabavka za postavljanje tri nova podzemna reciklažna kontejnera u užem centru grada, te nabavka većeg broja standardnih kontejnera.

 

Izvor:(banjaluka.rs.ba) Ostavite komentar: