Uklonjen znak sa biciklističke staze: Iz Grada svalili odgovornost na Puteve RS

Saobraćajni znak sa biciklističke staze novoizgrađene saobraćajnice u ulici Ivana Gorana Kovačića je uklonjen danas u poslijepodnevnim časovima.

Iz Gradske uprave su saopštili da Grad Banja Luka nije vršio nadzor nad izgradnjom ove saobraćajnice, već preduzeće „Putevi Republike Srpske“.

Modernizovana saobraćajnica juče je puštena u funkciju, a mnogobrojni građani požalili su se da je na biciklističkoj stazi postavljen saobraćajni znak o ograničenju brzine.

Gradonačelnik Draško Stanivuković ogradio se od ovakvog izvođenja radova, ističući da će Grad po preuzimanju ovog dijela saobraćajnice na upravljanje, tražiti da se sve nepravilnosti otklone.

“Određena vrsta odgovornosti mora da postoji. Danas imamo mogućnost da mijenjamo sve ono protiv čega sam se ranije borio, ali na putevima i nadzoru koji radi Grad, što ovog puta nije bio slučaj. Kao što smo preduzeli neke korake za loš rad nadzornog organa na krovu Banskog dvora, spremni smo da i na ovom slučaju idemo prema utvrđivanju odgovornosti za ovaj, i više nego očigledan propust”, naglasio je Stanivuković.

Naime, rekonstrukcija Ulice Ivana Gorana Kovačića rezultat je sporazuma između JP „Putevi RS“ i Grada Banja Luka kojim su se „Putevi“ obavezali da obezbijede finasijska sredstva, izaberu izvođača i stručno tehnički nadzor, te da putem projekt menadžera prate cjelokupno izvođenje radova od postavljanja ivičnjaka, asflatiranja, sistema za odvodnju do obilježavanje horizontalne i postavljanja vertikalne saobraćajne signalizacije.

Kako ističu u Odjeljenju za saobraćaj i puteve, u toku je formiranje zajedničke komisije za primopredaju radova, a u okviru koje će biti zatraženo i otklanjanje svih nedostataka i nepravilnosti.

S obzirom na to da je riječ o gradskoj saobraćajnici, Grad Banja Luka će, po primopredaji, preuzeti obavezu redovnog i investicionog održavanja saobraćajnice.

Takođe, Grad će u okviru svojih redovnih aktivnosti izvršiti postavljanje ograde duž potpornog zida i time povećati bezbjednost saobraćaja u zoni saobraćajnice.

Podsjećamo da ova saobraćajnica u uličnoj mreži grada Banjaluka ima veliki značaj kao spoj istočnog i zapadnog tranzita generišući saobraćaj cjelokupne regije sjeverno od Banjaluke, kao i lokalni saobraćaj.

Ostavite komentar: