Udruženje “Četiri plus” zaprijetilo: Besplatne karte ili izlazimo na ulice!

Članovi Udruženja porodica sa četvoro i više djece grada Banjaluka, nezadovoljni situacijom u vezi sa besplatnim, mjesečnim kartama za javni prevoz, oglasilo se saopštenjem za javnost. U njemu su “zaprijetili” da će, ukoliko se gradske vlasti o tome ne oglase na narednoj sjednici, izaći na ulice.  

“Ovim putem obavještavamo javnost da iako smo u više navrata pozivali predsjednika Skupštine, gradonačelnika i odbornike da se Odluka o besplatnim mjesečnim kartama za srednjoškolce i studente iz porodica sa četvoro i više djece Grada Banja Luka, a koja se provodi već tri godine, ponovo predloži na dnevni red i podrži, iz medija saznajemo šta su prioriteti predsjednika Skupštine i skupštinske većine”, stoji u ovom saopštenju koje prenosi Buka.

Iz Udruženja dodaju i ovo:

“Umjesto da razmatraju o produženju naših ostvarenih prava, potpuno je očigledno da za pojedince koji pripremaju sjednice i dnevni red, prioritet nisu ni djeca, ni porodicem ni narod već njihove funkcije i raspodjela plijena. Da ne budemo pogrešno shvaćeni, Udruženje nema ništa protiv imenovanja i podrške gradskim preduzećima, niti protiv pojedinaca, samo želimo da prava za koja smo se godinama borili i koja smo ostvarili, ne budu uskraćena. Svi pričamo o važnosti porodice kao stuba društva. Čujemo to u izjavama najviših zvaničnika Republike Srpske, koji kažu da im je porodica prioritet i da sve treba posvetiti porodici i mladima, a u stvarnosti, potpuno apsurdno, njihove stranačke kolege, odbornici, poništavaju stečena prava porodica sa četvoro i više djece u Banjoj Luci. Iz svih gorenavedenih razloga, naši članovi su ogorčeni i traže da svoja prava potražimo masovnim izlaskom na ulice, na šta ćemo biti primorani, ukoliko se tačka o besplatnim mjesečnim kartama ne nađe na dnevnom redu.

Skupštine Grada do kraja septembra, kao i ostala naša prava koja su došla u pitanje – stipendije, boravak u vrtiću, besplatni udžbenici, besplatan priključak za vodu i ostala prava, koja su naše porodice ostvarile, a koje su pod znakom pitanja zbog nerada Skupštine.

Na kraju, naglašavamo, nijedno od ovih prava nije nam dato prijedlozima odbornika i drugih političara, već smo se sami izborili za njih u posljednjih 16 godina i spremni smo da se borimo za njih svim demokratskim sredstvima do kraja”, navodi se u saopštenju Udruženja “Četiri plus”.

Ostavite komentar: