Učenici pohađaju nastavu, a voda curi niz zidove

BANJALUKA – Društvenim mrežama kruže video snimak Ugostiteljsko-trgovinsko-turističke škole u čijim hodnicima kante skupljaju vodu koja kaplje sa plafona a učenici hodaju preko lokvi.

Iz uprave škole nismo uspjeli saznati kakav je trenutno situacija uovoj sredjnjo školi ali upućeni tvrde da to nije ništa novo.

– Krov prokišnjava kada padna svaka kiša, to je javna tajna koju svi znaju a malo ko o tome želi da govori – rekao je jadna od učenika ove škole.

Prije mjesec dana je direktor ove škole Boris Spasojević rekao da ova obrazovna ustanova ima tradiciju dugu više od 100 godina a da se trenutno nastava odvija u zgradi staroj više od 60 godina, koja je prema njegovim riječima samo za rušenje.

– Svaka godina je sve teža i sve je dotrajalo. Mislim da u ovakvim uslovima možemo izdržati maksimalno dvije godine. Svi neki rokovi da se riješi taj problem su istekli i što je najžalosnije više se ništa ne može krpati. Mi smo imali priliku da poboljšamo uslove za učenike kroz obnovu krova i utopljavanje objekta kroz projekat energetske efikasnosti UNDP-a ali ne vrijedi ulagati ako su loši temelji i zidovi. Tu nema spasa već da bager dođe i ovo sve poravna i da se gradi nova škola – rekao je tom prilikom Spasojević.

 

Izvor:(SrpskaInfo)

Ostavite komentar: