“Ubiće me žena, pomagajte”: Ispovijest Banjalučanina istovremeno tjera na smijeh i suze

03.02.2024. | 11:07

Jedan Banjalučanin je svoju životnu muku sa majstorima odlučio podijeliti javnosti i na taj način upozoriti druge koji se već sutra mogu naći u sličnim situacijama, ako već nisu.

“Taman kada čovjek pomisli, ostaće mu koja marka u džepu, retrogradni Merkur ili ko zna šta drugo retrogradno, pobrine se da i zadnju paru ipak, izvučete iz svog novčanika, nevjerujući u ono šta vam se dešava”, priča ovaj sagovornik.

Prisjeća se da je sve počelo kada mu je procurio veliki bojler.

“Odmah smo pomislili dobro je, u garanciji je. Pozvali smo broj sa garantnog lista, ali u prvi mah niko se nije javljao na njega. Naravno, radilo se o ovlaštenom serviseru u Banjaluci”, počeo je svoju ispovijest Banjalučanin čiji je identitet poznat redakciji.

Uslijedilo je nekoliko poziva da bi se došlo i do broja mobilnog telefona servisera, a onda je uslijedio njegov odgovor.

Javio se sugrađanin i potvrdio da on jeste jedini serviser u Banjaluci za tu marku bojlera, ali da je trenutno u Njemačkoj i da se u Banjaluku vraća za mjesec dana- priča naš sagovornik i dodaje da su uzaludna pitanja bila o tome da li postoji neki drugi serviser.

Ipak, kao posljednju nadu, naš sagovornik odlučio je pozvati direktno zastupnika firme iz Srbije koja proizvodi bojlere, a čije je sjedište u Sarajevu.

“Znao sam da nemam puno izbora, pa sam najiskrenije moguće nastupio u startu, iako nisam imao pojma ko je moj sagovornik. Rekao sam mu: “Znate li vi ko prvi nastrada u kući kada počnu crkavati mašine, bojleri i bijela tehnika uopšte. Ubiće me žena, pomagajte”, priča ovaj Banjalučanin.

Sagovornik se toliko sažalio da je predložio da lično dođe, ali naravno tako nešto nije bilo moguće,  prenosi Srpskainfo.

Naravno, nužda zakon mijenja pa je ovaj Banjalučanin morao platiti majstora, iako je bojler uredno bio pod garancijom.

Majstora ni za lijeka

Kako jedna muka nikada ne dolazi sama, nekoliko dana kasnije za našeg sagovornika uslijedili su novi životni problemi, jer se pokvario kuhinjski bojler.

“Znao sam za ono sveto pravilo da se uređaji ne kupuju iste godine, kako ne biste došli u situaciju da vam se istovremeno pokvare, ali iz prve ruke znam da to pravilo nema veze sa životom. Kada se pokvario mali bojler, e tu sam već bio u kondiciji, a i garancija je istekla, pa sam bojler odnio u renomirani servis u Banjaluci koji se već godinama bavi popravkom bijele tehnike. Malo me iznenadilo što sam odmah u startu morao platiti 25 maraka kako bi navodno majstori utvrdili tačan kvar, ali razmišljao sam, hajde eto vam i to, pelene za bebe su svakako skuplje”, prisjeća se Banjalučanin.

Prolazili su dani, pa čak i cijela sedmica. Naravno, pomislio sam da jednostavno moram odigrati tu ulogu u kojoj kao mušterija morate par puta nazvati majstora, pa čak jednom i otiči do servisa i sve sam to uradio, ali nije pomoglo. Zaključak je bio da je taj termostat teško naći, te da su oni (servis) alarmirali sve znane i neznane, te da će javiti kada ga nabave. Nisam više imao snage da se raspravljam, uzeo sam bojler i ubacio ga u gepek. Dobri ljudi u jednom tržnom centru su mi savjetovali da na gradskoj tržnici postoji jedan servis, ne tako poznat kao prethodni, ni blizu, ali da je u pitanju porodica i da popravljaju bojlere- ispričao je sagovornik.

Ne samo da servis na tržnici popravlja bojlere, već su odmah potvrdili da imaju i nedostajući termostat.

Međutim, novi majstor je odmah po preuzimanju bojlera utvrdio da termostat nije u kvaru, a nakon detaljnijeg pregleda ispostavilo se da je kamenac bio uzrok svih problema.

Dakle, bez obzira na to kakva je marka bojlera ili bilo kojeg drugog kućnog aparata kojeg kupujete, na prvom mjestu je odgovor na pitanje da li uopšte postoji normalan serviser u gradu iz kojeg dolazite. Aparati su mahom smeće, a posebno ove nove generacije, koje će eventualno izdržati garantni rok, ali poslije njega, budite sigurni da će se pokvariti.