U susret manifestaciji! Raspisan poziv za dodjelu „Kočićeve nagrade“, evo šta treba da znate

Organizacioni odbor 56. Kočićevog zbora objavio je danas javni poziv za dodjelu „Kočićeve nagrade“ za 2021. godinu.

Kako je navedeno u pozivu, „Kočićeva nagrada“ se dodjeljuje za cjelokupno djelo pisano na srpskom jeziku iz oblasti književnosti, lingvistike i književne kritike koje odlikuju visoke naučne, umjetničke i stručne vrijednosti u duhu Kočićevog stvaralaštva.

Ova nagrada se sastoji od Povelje i novčanog iznosa u visini od 3.000 KM.

Kandidata za „Kočićevu nagradu“ mogu predložiti: udruženja književnika, izdavači, biblioteke, obrazovne i naučne institucije iz oblasti srpskog jezika i književnosti, te pojedinci, uz obavezu da prijedlog bude dostavljen u pisanoj formi sa obrazloženjem.

Prijedlozi se dostavljaju Odjeljenju za kulturu, turizam i socijalnu politiku Gradske uprave Grada Banje Luke, putem prijemne kancelarije Gradske uprave – kancelarija 14, u zatvorenoj koverti, sa naznakom: za dodjelu „Kočićeve nagrade“ za 2021. godinu, ili putem pošte – preporučeno, na adresu: Grad Banja Luka, Gradska uprava, Odjeljenje za kulturu, turizam i socijalnu politiku, Trg srpskih vladara 1, 78 000 Banjaluka.

Rok za podnošenje prijedloga je 10. jul 2021. godine.

„Kočićeva nagrada“ biće uručena laureatu na svečanoj akademiji koja će biti organizovana u okviru ovogodišnjeg „56. Kočićevog zbora“.

Konkurs pogledajte OVDJE.

Ostavite komentar: