U planu proširenje Ulice Momčila Popovića i novi trotoar u Sanskoj

BANJALUKA – Obnova i proširenje saobraćajnice u Ulici Momčila Popovića, poveznice između Zapadnog tranzita i kružnog toka na Laušu, mogla bi početi već idućeg mjeseca. Ujedno, uz ovu ulicu biće izgrađene pješačke staze i ugrađena oborinska kanalizacija.

Ova, izuzetno frekventna saobraćajnica biće rekonstruisana u dužini od oko 200 metara, a za radove će iz gradskog budžeta biti izdvojeno oko 200.000 KM.

-Predviđeno je proširenje ove ulice, sa izgradnjom trotoara i oborinske kanalizacije. U toku je javna nabavka za izbor izvođača ovog posla, a ukoliko taj postupak bude uspješno okončan, radovi će početi već sljedećeg mjeseca – istakli su u Odjeljenju za saobraćaj i puteve.

Istovremeno, u odjeljenju očekuju da će uskoro početi i radovi na izgradnji pješačke staze na spoju Ulice Bose Živković i Sanska.

-Na ovoj lokaciji bila je neuređena javna površina, kojom su se kretali pješaci. Planirana je izgradnja pješačke staze, koja će zbog konfiguracije terena biti izgrađena u vidu stepeništa – zaključili su u Odjeljenju za saobraćaj i puteve.Ostavite komentar: