U petak otvaranje Turističko-rekreativnog centra Manjača

17.06.2020. | 12:58

Svečano otvaranje Turističko-rekreativnog centra Manjača, održaće se  petak 19. juna 2020., u 12 časova u centralnoj zoni kompleksa u „Gradskoj ladari“ pored jezera Šljivno na Manjači.

Gradonačelnik Banjaluke , Igor Radojičić ozvaničiće početak rada TRK Manjača, a svečanom otvaranju prisustvovaće direktori Javnih ustanova Banjaluke – Centra za razvoj poljoprivrede i sela Draško Ilić, Gradske Razvojne agencije Mario Milanović i JU Turističke organizacije grada , Irena Radojević kao i predstavnici republičkih i lokalnih institucija, sportisti, KUD-ovi , Udružnja građana kao i naši najmlađi sugrađani.

Projekat „Manjača kao turističko-rekreativi kompleks“ ima za cilj razvoj „zone Manjača“ kao novog turističkog i rekreativnog kompleksa i kao takav rezultat je zajedničke saradnje i javnih ustanova i Grada Banjaluka koji su prepoznali Manjaču kao područje izuzetnih potencijala.

U okviru realizacije pomenutog projekta održano je nekoliko faza , odnosno, akcija čišćenja i izgradnje terena, u kojoj su učestvovale javne ustanove i institucije te društveno odgovorne firme koje su prepoznale značaj projekta, sportstka i ekološka društva, te različita Udruženja građana. TRK Manjača je danas nova ambijentalna cjelina.

 

(BL PORTAL)