Iz PDP-a pitaju: Kako se samo od Banjaluke traži da iz budžeta izdvoji sredstva za UKC

Odbornik PDP-a u Skupštini grada Banjaluka Dijana Ješić smatra da amandmani skupštinske većine na prijedlog ovogodišnjeg gradskog budžeta nemaju zakonsko uporište jer se Univerzitetski klinički centar (UKC) Republike Srpske finansira iz republičkog budžeta.

Ješićeva je na konferenciji za novinare u Banjaluci rekla da nije jasno kako se samo od ovog grada traži amandmanima da iz budžeta izdvoji sredstva za UKC, kada se, kako je istakla, zna da je to zdravstvena ustanova u kojoj se liječe građani iz svih krajeva Republike Srpske.

“Ne postoji način na koji grad Banjaluka može da isplati direktno stimulacije za radnike UKC-a, a, s druge strane, skupštinska većina predlaže jednokratnu pomoć za medicinske radnike u iznosu od 500 KM što nije nikakvo sistemsko ni trajno rješenje”, smatra Ješićeva.

Predsjednik Savjeta za zdravstvo Gradskog odbora PDP-a Banjaluka Milorad Maran smatra da problemi u zdravstvu nisu od juče, a da amandmani skupštinske većine predstavljaju “jeftini populizam”.

“Gotovo jedna trećina zdravstvenih radnika je napustilo Republiku Srpsku. Jednokratna pomoć nije rješenje problema u zdravstvu, pogotovo kada se preko leđa zdravstvenih radnika, nažalost, pokušavaju prikupiti politikantski poeni”, tvrdi Maran.

Ostavite komentar: