U obnovu Info centra ulažu 22.500 KM: Turistička organizacija Banjaluka ima jasan plan

U Turističkoj organizaciji grada Banjaluka planiraju da modernizuju prostorije svog Info centra i za tu namjenu je predviđen iznos od 22.500 KM.

Ovo ulaganje je predviđeno Programom rada TOBL za ovu godinu, dokumenta koji je usvojen na posljednjem zasjedanju Skupštine grada. Kako je navedeno u ovom Programu, planirani novac bi trebao da pokrije radove i projektnu dokumentaciju.

“Tokom godine će biti projektovan i uređen novi izgled info centar, sa modernim i tržišno orjentisanim rješenjima”, objašnjeno je u Programu.

Navedeno je da će gradska Turistička organizacija u ovoj godini modernizovati prostor kroz nabavku kancelarijskog namještaja, opreme, alata i inventara.

“Brz i adekvatan odgovor na izazove turbulentnog turističkog tržišta kao i specifičnosti poslova koje obavlja Turistička organizacija grada Banjaluka podrazumjevaju i kontinuirano modernizovanje postojeće i nabavku nove opreme i osnovnih sredstava”, obrazloženo je u ovom dokumentu uz napomenu da je zbog zastarjelosti opreme, potrebna i nabavka klima uređaja i sitnog poslovnog inventara.

Iako je Program rada ove organizacije dobio podršku Skupštine grada, iz same diskusije odbornika se moglo zaključiti da dobar dio njih nije bio zadovoljni radom ove gradske institucije.

Tokom višesatne rasprave najglasniji su bili odbornici takozvane skupštinske manjine. Imali su veliki broj pitanja i primjedbi a između ostalih, od rukovodstva je traženo da se obrazloži, zašto je u trenutnoj finansijskoj situaciji, sa negativnim posljedicama pandemije, potrebna ova vrsta investicije.

Diskusija o radu TOBL-a je pokazala da ni i članovi skupštinske većine nisu baš bili oduševljenji radom ove organizacije. Nisu bili toliko oštri, ali nije bilo ni velikih pohvala. Uglavnom su bile konstatacije da se “nije moglo bolje i više zbog aktuelne epidemiološke situacije”. Jedini koji su svim silama branili i hvalili rad direkotrice TOBL Irene Radojević bili su odbornici Ujedinjene Srpske, partije čiji je kadar Radojevićeva, piše Srpskainfo.

Ostavite komentar: