U Kamenoj kući izložba radova za multifunkcionalnu dvoranu FOTO

U Banjaluci je večeras otvorena izložba radova pristiglih na Međunarodni konkurs za izradu idejnog rješenja buduće multifunkionalne dvorane.

U Kamenoj kući na tvrđavi Kastel izloženo je svih 110 radova iz 38 zemalja svijeta, a izložbu je otvorio gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić koji je ujedno bio i predsjednik žirija koji je izabrao najbolja rješenja.

Radojičić je naglasio da je Banjaluka, zahvaljujući ovom konkursu, postala predmet interesovanja struke u cijelom svijetu i da je veoma zadovoljan izabranim rješenjima.

– Banjaluka bi trebalo da dobije nepohodan sadržaj koji u ovom momentu nema. Ujedno, nova kongresna dvorana će sigurno biti i simbol Banjaluke 21. vijeka. Prezadovoljni smo odzivom arhitekata iz cijelog svijeta kao i kvalitetom radova koji je ponuđen – rekao je Radojičić, uputivši čestitke arhitektonskom timu iz Beograda, pobjednicima ovog konkursa.

Gradski arhitekta Ivan Rašković, takođe član žirija, rekao je da su najbolja rješenja izabrana u jakoj konkurenciji, jer je oko 2.000 arhitekata širom svijeta radilo na ovom rješenju.

– Možemo slobodno reći da je naš konkurs uspio i sa stanovništa kulturnog progagandnog sredstva za jednu sredinu, jer se ime Banjaluke pominjalo na svim svjetskim kontinentima upravo zahvaljujući ovom konkursu – naveo je Rašković.

Večeršanjem otvaranju izložbe prisustvovali su članovi pobjedničkog tima iz Beograda kao i predstavnik trećeplasiranog na konkursu, takođe iz Beograda, dok predstavnici tima koji je osvojio drugu nagaradu, iz Zagreba, nisu bili u mogućnosti da dođu.

Izložba je za sve zainteresovane otvorena do 30. septembra.

 

 

Ostavite komentar: