U izgradnju uloženo 1,1 milion KM: Dodik i Radojičić otvorili novoizgrađenu dionicu puta u Šargovcu FOTO

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić otvorili su danas novoizgrađenu dioniccentralne saobraćajnice kroz banjalučko naselje Šargovac u koju je uloženo 1,1 milion KM iz gradskog budžeta.

Dodik je, prilikom otvaranja, rekao da realizacija ovog projekta pokazuje napredak Banjaluke i govori da je Republika Srpska na dobrom putu, stabilna i sigurna u okvirima BiH

“Gradska vlast radi dobar posao u Banjaluci, koja se sve više ekonomski i u svakom drugom pogledu razvija”, rekao je Dodik.

Radojičić je prilikom obraćanja okupljenima istakao da otvaranje ovog puta govori da Šargovac postaje istinski dio Banjaluke, a ne više samo prigradsko naselje.

Izgradnja ovog dijela puta u Šargovačkoj ulici počela je u martu.

Nova dionica Šargovačke ulice dugačka je oko 900 metara, a moderna saobraćajnica opremljena je kompletnom infrastrukturom, sa pješačkim stazama.

Prošle godine urađena je prva faza ovog projekta, takođe u dužini od oko 900 metara, za šta je iz budžeta Republike Srpske izdvojeno milion KM.

Otvaranju puta su prisustvovali ministri u Vladi Republike Srpske, predsjednik SPS Goran Selak, predstavnici političkih partija iz Srpske i brojni građani.

Ostavite komentar: