U Gradskoj upravi upriličeni prijemi za udruženja iz boračko-invalidske zaštitite

U sklopu obilježavanja Dana grada Banje Luke i 76. godišnjice njenog oslobođenja, gradonačelnik Draško Stanivuković upriličio je prijeme za predstavnike udruženja proisteklih iz oslobodilačkih ratova, te udruženja čije je težište usmjereno na pitanja boračko-invalidske zaštite, a takođe je po prvi put ugošćena grupa ratnih komandanata banjalučkih brigada.

Prvom prijemu prisustvovala je i Dobrila Kukolj, predstavnica Gradskog udruženja bivših logoraša 2. Svjetskog rata i njihovih porodica, kojoj će ove godine na prijedlog gradonačelnika biti uručena Plaketa Grada.

Na sastanku, koji je okupio predstavnike Boračke organizacije grada Banje Luke, Gradske organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila, predstavnike Saveza logoraša i Gradske organizacije amputiraca „UDAS“, te predstavnike banjalučkog Udruženja civilnih invalida-žrtava rata, razgovarano je o programima rada ovih udruženja, te su dogovoreni različiti vidovi podrške nastavku njihovog rada, koji su neminovno od velikog značaja za grad.

Po prvi put u istoriji, kod gradonačenika upriličen je prijem za ratne komandante banjalučkih brigada, te je tokom sastanka konstatovano da će Grad u budućnosti više sarađivati i podržavati ovu grupu.

S obzirom na to da se 15. juna obilježava godišnjica osnivanja banjalučkih brigada, prema riječima gradonačelnika već u narednom periodu – Grad će pružiti svu neophodnu podršku izgradnji Spomen-obilježja poginulim borcima banjalučkih brigada.

 

 

Ostavite komentar: