U funkciju zvanično puštena nova kružna raskrsnica u naselju Lauš

U okviru velikog investicionog ciklusa “Banjaluka se gradi”, večeras je zvanično puštena u funkciju nova kružna raskrsnica u naselju Lauš, na ukrštanju ulica Jovana Raškovića i Karađorđeve.

Gradonačelnik Igor Radojičić naglasio je da je za manje od sedam dana otvoren novi most i večeras nova kružna raskrsnica.

-Ovo je osma kružna raskrsnica za dvije godine mandata, koje su značajno olakšale i ubrzale saobraćaj u Banjaluci u kojoj je svake godine sve više vozila. Radi se o jednoj od najfrekventnijih raskrsnica na ukrštanju ulica koje vode ka Kliničkom centru, gdje je frekvencija pojačana preseljenjem hirurgije i ovamo na Karađorđevu na koju se slijeva čitav Lauš i dalje prema Bronzanom majdanu – rekao je Radojičić, navodeći i podatak da svaka tri minuta ovuda prođe i autobus javnog prevoza.

Prema njegovim riječima, nova kružna raskrsnica će značajno olakšati odvijanje saobraćaja kroz ovaj dio grada.

On je naveo da su na Laušu u toku značajni projekti, poput gradnje novog objekta za dvije mjesne zajednice i Policijsku stanicu.

-Planiramo i rekonstrukciju kompletne saobraćajnice u Ulici Momčila Popovića koja će povezati ovu kružnu raskrsnicu sa zapadnim tranzitom. Vjerujem da ćemo do septembra imati i izvođača za novu poprečnu saobraćajnicu koja će da spoji Karađorđevu sa Ulicom Jovana Raškovića preko “Ekonomije”, što će biti još veće rasterećenje saobraćaja kroz Lauš i Paprikovac – istakao je Radojičić.

Kada je riječ o gradnji novih kružnih tokova, on je rekao da je plan gradske administracije da se uradi najmanje pet raskrsnica, od kojih tri u saradnji sa “Putevima RS”.

-Dakle, cilj je da velikim kapitalnim projektima olakšamo život našim građanima – zaključio je prvi čovjek grada.

 

Izvor:(banjaluka.rs.ba)Ostavite komentar: