U čast borbi za život: U Banjaluci otvorena biblioteka „Sestre Gajić“ FOTO

01.06.2022. | 14:38

Biblioteka u sklopu Udruženja u svijetu knjiga „Sestre Gajić“, koja je danas otvorena u Banjaluci, posvećena je borbi za život i u njoj će svi koji to žele moći besplatno da čitaju. U čast borbe sestara Gajić, biblioteku je otvorio gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković. 

„Potpuno besplatna mogućnost čitanja za svu djecu i građane Banjaluke, misija je sestara Gajić“, istakao je Stanivuković i naglasio da je Grad podržavao i nastaviće da podržava i pomaže ovu biblioteku.
Ljubav sestara Gajić prema knjigama i čitanju istakla je i njihova majka Snježana Gajić, uz objašnjenje da su godinama stvarale svoju ličnu biblioteku i da će, njima u čast, članstvo u ovoj biblioteci u ulici Vase Pelagića 58, biti besplatno.
„Ideja sa bibliotekom sestara Gajić je da u njoj svi aktivno učestvujemo i stvaramo neke nove sadržaje. Takođe želimo da pričamo naše priče ovdje, priče sa druženja koja smo godinama organizovali sa Tatjanom i Milanom“, kaže Snježana Gajić.
Planirano je da u radu biblioteke učestvuju i banjalučki književnici, koji će organizovati književničke večeri i druženja.
Pored biblioteke, u čast hrabrim sestrama prije dvije godine ustanovljena je i Plaketa „Sestre Gajić“, koja se dodjeljuje na Dan grada, za izuzetno humana djela.

Srđan Banović, BL portal