U Banjaluci počelo obilježavanje terasa ugostiteljskih objekata

Gradske službe krenule su danas, ispred hotela „Palas“, u obilježavanje terasa ugostiteljskih objekata, u nastojanju da se, uoči početka ljetnje sezone, uvede red u ovu oblast, saopšteno je iz Odjeljenja za prostorno uređenje. Cilj obilježavanja je lakša kontrola postavljenih bašta, jer se u praksi dešava da zakupci javnih površina često koriste veće površine od odobrenih.

Načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje Slobodan Stanarević je potvrdio da će sve ljetnje terase postavljene na javnoj površini ispred ugostiteljskih objekata u roku od mjesec dana biti obilježene bijelom bojom sa ugrađenim grbom grada.

– Granice ljetnjih terasa biće obilježene u skladu sa lokacijskim uslovima i građevinskom dozvolom – naglasio je Stanarević.

Ovakava odluka u mnogo čemu će olakšati posao i Komunalnoj policiji koja obavlja nadzor nad zauzimanjem javnih površina u svrhu postavljanja ljetnih bašta i koja će odmah, vizuelno, moći utvrditi da li je ona postavljena u skladu ili mimo odobrenja.

–Fizičkim obilježavanjem terasa, i na prvi pogled će biti jasno da li se radi o legalnom ili nelegalnom zauzimanju prostora – kaže načelnik Komunalne policije Milenko Letić.

 

Izvor:(banjaluka.rs.ba)

 

Ostavite komentar: