U Banjaluci otvorena sportska dvorana “Centar”

Banjalučkim sportistima danas je i zvanično na raspolaganje stavljena novoizgrađena sportska dvorana „Centar“ koja je sagrađena na mjestu nekadašnjeg Šoping centra.

Dvoranu je svečano otvorio gradonačelnik Igor Radojičić, a čast da odigraju prvu utakmicu na parketu nove dvorane imale su odbojkašice „BL voleja“ i „Inove“.

Radojičić je naglasio da je ovo prva javna sportska dvorana koja je u našem gradu sagrađena još od 1978. godine, izuzimajući školske i univerzitetske hale.

– Dvorana „Centar“ je novo mjesto za treninge naših sportista, što će značajno rastertiti dvorane „Borik“ i „Obilićevo“, a u budućnosti, sa dodatnom opremom – semaforima i tribinama, možemo očekivati da će se ovdje igrati i takmičarske utakmice. Vjerujem da će naši sportisti biti zadovoljni jer dobijaju bolje uslove za rad – rekao je Radojičić.

Radojičić je dodao da je u planu Gradske uprave gradnja još tri sportske dvorane, pojašnjavajući da su to dvorana kod OŠ „Branko Radičević“ za koju je već urađen projekat, zatim sportska dvorana na Laušu kao i dvorana kod Gimnazije, gdje projekat javno-privatnog partnerstva još nije doveden do kraja.

Otvaranju sportske dvorane „Centar“ prisustvovali su predsjednik Skupštine grada Zoran Talić i zamjenik gradonačelnika Srđan Amidžić.

 

Izvor:(banjaluka.rs.ba)

 Ostavite komentar: