Tužna scena u jednoj od najljepših banjalučkih ulica: Velika krošnja pala na ogradu

U Ulici Milana Radmana u banjalučkom naselju Nova Varoš staro stablo srušilo se na ogradu porodične kuće.

Trenutno je na licu mjesta policija, a kako saznajemo, povrijeđenih nema. Sreća je da u tom momentu niko nije prolazio trotoarom. Inače, ovo je jedna od najljepših ulica u Banjaluci, prepoznatljiva po brojnim stablima velikih krošnji.

Podsjećamo, u naselju Nova Varoš prije mjesec dana palo je stablo lipe i oštetilo automobil. Sve se dogodilo u Ulici Prvog krajiškog korpusa. Tada je iz Odjeljenja za komunalne poslove rečeno da je riječ je o stablu koje se nalazilo u sklopu blokovskog zelenila koje je spolja gledano fiziološki potpuno zdravo, ali da su očigledno korijen stabla i zona pridanka bili zahvaćeni uznapredovalim procesom truljenja.

“Upravo ovakve situacije nam ukazuju na potrebu izrade katastra zelenih površina koji bi sadržavao i drvorede. U jednom takvom dokumentu svako stablo koje se nalazi na javnoj površini bilo bi snimljeno savremenim instrumentima koji ukazuju na pojavu truleži i promjene u deblu i korijenu, što je upravo bio slučaj sa stablom koje se jutros srušilo”, naveli su tada iz Odjeljenja, prenosi Srpskainfo.

Ostavite komentar: