Trivićeva o slučaju u Medicinskoj šlkoli “Petar Kočić”: Djeci će biti omogućeno pravo na školovanje

Prosvjetna inspekcija danas je u Srednjoj medicinskoj školi “Petar Kočić” u Banjaluci kako bi utvrdila uzrok otkazivanja upisa učenika u prvi razred nove školske godine, a djeci će biti omogućeno pravo na školovanje, rekla je danas ministar prosvjete i kulture Srpske Natalija Trivić.

Trivićeva je napomenula da će zvanične informacije u vezi sa tim Ministarstvo imati kada se završi kontrola, u ovoj privatnoj školi.

“Ministarstvo ima nezvanične informacije da je ovo prvo odjeljenje koje je škola planirala da upiše, ali je naprasno sve otkazano zbog određenih vlasničkih odnosa i organizacije rada, odnosno da je došlo do promjene vlasnika srednje škole”, rekla je Trivićeva novinarima u Banjaluci.

Ona je napomenula da je osnivač škole, koji je registrovan u Ministarstvu, dužan da resorno ministarstvo obavijesti o promjeni vlasnika, te da će, ukoliko se utvrdi da je došlo do određenih nepravilnosti i odstupanja od pravila, biti traženo da se isti kazni.

Trivićeva je istakla da je Ministarstvo već kontaktiralo roditelje djece kojima je upis u školu otkazan, te ponudilo moguća rješenja.

“Roditelji su ti koji će da odluče u koju od škola će djecu da upišu, shodno slobodnim mjestima u školama”, napomenula je Trivićeva.

Ostavite komentar: